Så lyckas du med video

1. De bästa videoannonserna har tre saker gemensamt. De fångar uppmärksamheten tidigt.

Personer spenderar inte lång tid på att interagera med mobilt innehåll. 47 % av en videos värde levereras under de första tre sekunderna, och därför är det viktigt att fånga tittarens uppmärksamhet direkt och komprimera ditt meddelande till 15 sekunder eller kortare tid. Inled med dina mest fängslande element och integrera varumärkesidentiteten tidigt.

2. De förmedlar sitt budskap tydligt på direkten.

Eftersom personer bläddrar snabbt mellan innehåll är det bra att du frågar dig själv: Vad är det viktigaste budskapet som ska levereras i den här videon? Om ditt mål är varumärkesmedvetenhet ska du försöka uttrycka ditt meddelande tydligt, snabbt och effektivt.

3. De är utformade för att visas utan ljud men fungerar även bra med ljudet på.

Din video ska kunna fånga uppmärksamheten och förmedla ditt meddelande utan att behöva använda ljud. Synintryck och rörelse är grunden för flödet, så försök att berätta din historia visuellt eller lägg till bildtexter vid behov. Om personer väljer att titta på videoklipp med ljud på så är det ett utmärkt tillfälle för att överraska dem positivt med ljud.

 

 

Fler inlägg

Behöver ni hjälp att synas?

I så fall erbjuder vi en oslagbar mediemix. Kommunikation som når genom bruset är nyckeln till att leverera bäst effekt. Vilka behov och ambitioner har du? Med kännedom om den lokala marknaden och olika målgruppers mediekonsumtion hittar vi rätt lösning för dig.

Vi erbjuder bland annat:

  • Printannonser
  • Bannerannonser

  • E-handel
  • Reklam & produktionsbyrå

  • Distribution
  • Sökordsoptimering

Uppdaterad och inspirerad?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Varje månad delar vi med oss av vår kunskap för att inspirera och utveckla dig inom kommunikation och marknadsföring.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy.

Till toppen