Om oss

Mediehuset UNT

Mediehuset UNT verkar för det välmående lokala samhället där Uppland ska vara en bättre plats att leva och verka i.

Vi levererar lokala nyheter varje dag. Våra prenumeranter kan ta del av ett alltid aktuellt nyhetsflöde via vår app, nyhetssajt, digital tidning eller få tidningen levererad i sin brevlåda.

Man håller i mobiltelefon som visar UNTs nyhetsflöde

Lokala nyheter idag för ett bättre samhälle imorgon

Aldrig tidigare har journalistiken varit så viktig som nu! Samhället förändras och informationsflödet är större än någonsin. Det är lätt att drunkna i alla budskap och svårt att veta vem man kan lita på, samtidigt som det lokala perspektivet lätt hamnar i bakvattnet.

Kärnan i vår verksamhet är en fri och oberoende journalistik som skapar lokal samhällsnytta och värnar demokrati. Det välmående samhället handlar inte bara om hållbarhet och transparens, det handlar också om kommersiellt välstånd. Med vårt redaktionella värde i ryggen är vi en trygg kommersiell aktör i en omvärld som ständigt förändras. Våra medierådgivare på NTM Media levererar tillsammans med vår koncerns reklambyrå Fluid bästa tänkbara effekt per investerad reklamkrona utifrån kundens behov.

Våra tidningar startades i slutet av 1800-talet. Då var syftet detsamma som idag: att göra en lokal journalistik som man kan lita på och vara en marknadsplats som hjälper det lokala näringslivet att lyckas. Företaget är idag stiftelseägt utan externa vinstintressen, och alla satsade reklamkronor går tillbaka till att utveckla journalistiken.

Vi är stolta och tacksamma att det idag är så många som tar del av vårt nyhetsflöde. Informerade och engagerade medborgare är en förutsättning för demokrati. Våra kanaler är därmed även en plattform där kunder och företag kan mötas för att skapa ett kommersiellt starkt samhälle. Som företagskund bidrar du till att göra detta möjligt, samtidigt som din egen affär växer.

Tillsammans gör vi Uppland lite bättre.

Johanna Odlander
VD, Upsala Nya Tidning

Porträttbild på Kalle Sandhamnar