”Vågar man satsa kommer man stark ut på andra sidan.” 

Möt Charlotte Strandberg som är medierådgivare på Mediehuset UNT sedan 2007. Förutom sin passion för löpning och trädgårdsarbete så tar familjen med tre barn upp större delen av tiden utöver jobbet.

Arbetet som medierådgivare har helt klart förändrats mycket på senare tid.

─ Idag finns det massor av medieval och vi nyttjar så många fler kanaler idag än för bara tio år sedan. Kunderna behöver idag en mediemix för att nå ut, säger Charlotte.

Vad skulle du säga är nyckeln till att lyckas med att hitta rätt mediemix?

Man ska finnas med i flera kanaler för att få bästa effekten. Först ska man tänka på vad och till vem man vill kommunicera. Det är viktigt att bygga varumärket så att man alltid är top of mind. Då kommer företaget bli valt vid spontanköp samt när kunder söker information via Google.

Charlotte nämner några av de olika plattformarna som finns för marknadsföring.

Med printannonsering i nyhetsmedia når företagen sina kunder brett på ett effektivt sätt. Med en nativeartikel kan vi skapa intressanta artiklar och berätta företagets historia. Vill vi sedan pinpointa en specifik målgrupp gör vi det genom sociala medier som till exempel Facebook och Instagram, eller så kan vi styra på geografiskt område med annonsering via vår digitala nyhetssida. För att nå helheten behöver företag en bred mediemix och där kan vi på UNT bidra. Vi har en stor erfarenhet och med flera experter inom de olika medievalen finns alltid stöttning att få.

Det osäkra läget just nu är förstås en utmaning även för rutinerade medierådgivare som Charlotte. Det gäller helt enkelt att tänka nytt.

Förändrade tider kräver förändrade sätt att bemöta sina kunder. Våga satsa och var snabb med förändring för att bemöta det nya som kommer. Ta fram nya strategier och håll i marknadsföringen så att du når ut till dina kunder. Vågar man satsa så kommer man stark ut på andra sidan. Att ge en service som kunden inte ens hade kunnat förvänta sig då är man en vinnare.

Charlotte Strandberg medierådgivare på Mediehuset UNT

Charlotte Strandberg, erfaren medierådgivare på Mediehuset UNT.

Vill du ha hjälp med att svara på frågorna utifrån din verksamhet eller behöver du bara inspiration kring din marknadsföring?
Kontakta oss, Charlotte och hennes kollegor är aldrig mer än ett mejl eller ett telefonsamtal bort!

Fler inlägg

Behöver ni hjälp att synas?

I så fall erbjuder vi en oslagbar mediemix. Kommunikation som når genom bruset är nyckeln till att leverera bäst effekt. Vilka behov och ambitioner har du? Med kännedom om den lokala marknaden och olika målgruppers mediekonsumtion hittar vi rätt lösning för dig.

Vi erbjuder bland annat:

  • Printannonser
  • Bannerannonser

  • E-handel
  • Reklam & produktionsbyrå

  • Distribution
  • Sökordsoptimering

Uppdaterad och inspirerad?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Varje månad delar vi med oss av vår kunskap för att inspirera och utveckla dig inom kommunikation och marknadsföring.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy.

Till toppen