Synlighet där kundens köpresa startar

Sökordsannonsering

Sökordsannonsering är ett effektivt verktyg att använda för att driva trafik till dina kanaler på ett kostnadseffektivt sätt.

Kunderna blir allt mer digitala, och mobila. Även om ett köp sker i fysisk butik har de ofta gjort sin research online, eller så jämför de priserna på plats i butik. Det är också online som kunden allt oftare väljer att avsluta sin köpresa genom att dela med sig av sin upplevelse, som då blir tillgänglig i andras sökresultat. Sökmotorer blir därmed en viktig kanal där du blir synlig för de kunder som söker efter just det din verksamhet erbjuder.

Utifrån de sökord som är relevanta för din verksamhet kan du jobba med sökordsannonsering. Dessa annonser visas intill det organiska sökresultatet. Du betalar bara när någon klickar på din annons, och kostnaden varierar beroende på sökvolym, konkurrens och er webbsidas kvalitet.

När du köper annonsplats i sökresultatet behöver du en bra hemsida för att driva trafik på ett kostnadseffektivt sätt. Därför bör ditt första steg bör vara ett bra grundarbete med sökmotorsoptimering av din hemsida.

För att lyckas med sökordsannonsering är det viktigt att följa upp och kontinuerligt optimera din kampanj. Men det handlar inte bara om själva annonsen. Du behöver göra grundarbetet noga för att attrahera rätt målgrupp och säkerställa att du leder dem vidare i köpresan. Är målet att öka antalet kundkontakter på telefon, driva trafik till hemsidan eller få kunder att fysiskt besöka din butik? Vad du vill uppnå styr utformningen av kampanjen.

Arbetet med att mäta en pågående kampanj kan upplevas tidkrävande och invecklat. Men det är avgörande att följa resultaten för att kunna finjustera på vägen.

 

Vi hjälper dig från strategi till resultat

Analys
Vi analyserar marknaden, er webbsida och konkurrenssituationen.

Strategi och utformning av kampanj
Vi tittar på din verksamhet, skapar annonsgrupper och specifika annonser med tillhörande sökordssegment och budget.

Optimering
Vårt dedikerade kampanjhanteringsteam sköter dagligen din kampanj och ser till att den presterar optimalt och kostnadseffektivt.

Uppföljning
Din kontoansvarige följer kampanjen och håller dig ständigt uppdaterad.

Varje månad får du en rapport, och du har dygnet runt tillgång till alla resultat och insikter via vårt system.