Läsare håller i ett exemplar av Gotland Just nu

De välkomnar besökare till Gotland med hjälp av NTM-koncernens tidningar

Med ”Gotland Just nu – Välkommen hit” nådde våra annonsörer längre än någonsin – så många som 175 000 hushåll över hela Sverige fick bilagan till sitt morgonkaffe. Genom att producera magasinet lokalt, trycka i Linköping och distribuera den genom andra titlar i NTM-koncernen nådde produkten längre än någon av våra kundtidningar tidigare gjort.

Så här gick det till när produkten växte fram

Gotlands Media såg att det saknades en produkt med syfte att locka besökare till Gotland – ett behov på marknaden som behövde fyllas. Då sattes en arbetsgrupp samman i samarbete med Content Studio. Tillsammans togs beslutet att utveckla varumärket och magasinet Gotland Just nu och göra en enskild kundtidning med fokus på potentiella gotlandsresenärer.

Varumärket är ett av de starkaste som finns inom besöksnäringen på Gotland och gruppen kom med gemensamma krafter fram till hur det skulle kunna lyftas ytterligare. Namnet på den nya produkten blev ”Gotland Just nu – Välkommen hit!” vars ändamål är att locka människor till att semestra på ön under hela året.

Content Studio fick uppdraget att ta fram allt innehåll och formge kundtidningen åt Gotlands Media.

Anledningarna att resa till Gotland lyftes fram i magasinet – nyckel till fler besökare

Gotlands Media kom med önskemål kring innehåll till magasinet och Content Studio har sedan tagit fram de saker som borde lyftas fram i Gotland Just nu – Välkommen hit.

Tidigt kom de fram till att lyfta de olika reseanledningarna som finns runt om på Gotland. Det är viktigt för att öka antalet besökare, inte bara på sommaren, utan året om och för att visa upp allt det som ön har att erbjuda.

Exempelvis har man i magasinet skrivit om Visby innerstad, öns friluftsliv, campingar, restauranger och Gotlands fantastiska stränder.

Uppslag om badställen från magasinet Gotland Just nu

”Det här är något som vi ser som väldigt positivt och vill utveckla framåt.”

Når en stor målgrupp via NTM:s distributionsnät

Initialt var utmaningen hur man skulle nå en större målgrupp. Efter en tid kom gruppen fram till att undersöka om det gick att distribuera magasinet via några av NTM:s titlar och med hjälp av Svensk Hemleverans. När satsningen fick grönt ljus stod det klart att magasinet skulle nå hela 175 000 hushåll utanför Gotlands eget spridningsområde.

Det är något som vi tycker är helt fantastiskt och otroligt bra för våra kunder som finns på Gotland. Vi är väldigt tacksamma och glada över samarbetet med Pressgrannar och Svensk Hemleverans, säger projektledaren Lasse Persson.

Stor fördel att ha ett eget tryckeri

Beslutet blev även att magasinet skulle tryckas på Pressgrannars tryckeri i Linköping. Därmed kunde det bli en lägre kostnad för kund jämfört med om man skulle använda sig av ett annat tryckeri. En klar fördel om man vill ha en hållbar kalkyl för liknande satsningar.

Positivt med en kontakt för allt

Lasse Persson säger att det var väldigt bra att NTM-koncernen kunde lösa såväl produktion, distribution som tryckeri. Då var det enkelt att få snabb kontakt för de utmaningar som kan dyka upp.

Lasse Persson på Gotlands Media

Lasse Persson, produktansvarig för bilagor vid Gotlands Media.

Ett bra resultat och omtyckt produkt

2022 var första året för ”Gotland Just nu – Välkommen hit”. Resultatet var bra och det är tydligt att det är en produkt som besöksnäringen och de gotländska företagen tyckte om. Kundtidningen har varit uppskattad bland såväl annonsörer och läsare som mejlat och bett om att få produkten skickad till sig.

Projektet kring ”Gotland Just nu – Välkommen hit” har utvecklats till ett arbetssätt som fler kunder kan använda sig av och dra stora fördelar av.

Välkommen till oss för att prata om dina möjligheter!

Uppslag från magasinet Gotland Just nu

Behöver ni hjälp att synas?

I så fall erbjuder vi en oslagbar mediemix. Kommunikation som når genom bruset är nyckeln till att leverera bäst effekt. Vilka behov och ambitioner har du? Med kännedom om den lokala marknaden och olika målgruppers mediekonsumtion hittar vi rätt lösning för dig.

Vi erbjuder bland annat:

  • Printannonser
  • Bannerannonser

  • E-handel
  • Reklam & produktionsbyrå

  • Distribution
  • Sökordsoptimering

Kontaktformulär.

Vi sparar de uppgifter som du använder i formuläret i vår databas i tre månader i syfte att kunna kontakta dig och följa upp ditt ärende. Du kan när som helst kontakta oss om du önskar att bli glömd. Ett epostmeddelande genereras även med dina uppgifter till oss. Vill du läsa hela vår integritetspolicy hittar du den här!